Dag oude patronen 

Dag oude patronen, een thema dat centraal staat op dit moment in mijn leven. Door turbulente tijden de afgelopen 5 jaar, word ik meer dan ooit tevoren uitgenodigd om te gaan staan in het leven waar ik voor wil staan. En met 2 jonge kinderen, 3 en 1 jaar oud in mijn leven word ik dagelijks gespiegeld in groei, frustratie en geluks momenten. Maar ook steeds bewuster kan ik voelen wat ik mijn kinderen graag zou willen meegeven in dit leven, eigenwaarde, weten wat ze willen en stappen durven zetten. Het levens proces vertrouwen en weten dat alles ten goede van zijzelf zal komen. mmmm, terug in die spiegel kijken: Doe ik dat zelf eigenlijk wel?

Nou daar komen dus die oude patronen in het vizier!

Je hele lang verzamel je gewoontes, rituelen en patronen. Sommige horen zelfs niet bij jou, maar bij je ouders, school of je werk. Hoe ouder je word hoe normaler sommige gewoontes worden en je wellicht niet eens bewust van bent dat het belemmerende gedachten of patronen zijn.

Groei is onderdeel van het leven. De hunkering naar meer, naar creëren en manifesteren is een levensdrang die we bij alle baby’s en kinderen kunnen zien. maar naarmate je ouder word kan je deze drang zijn kwijt geraakt of zelfs zijn gaan denken dat het niet meer mag.

oude patronen

Maar bij groei ga je uit je comfort zone en kom je je eigen grenzen, patronen en gewoonten tegen.

Als je je leven wilt veranderen zul je ook hiermee aan de slag moeten. Want zodra je je eigen mindset en gewoonten veranderd naar hoe jij op dit moment in het leven staat, zul je ook sneller doorzetten en gaan manifesteren wat je zo graag wilt.

 

 

 Sabine Wolters van de trainingsboerderij schreef er ook een hele mooie blog over:

 Oude patronen:

Altijd je best doen, het onderste uit de kan halen, snel boos worden, begripvol zijn, alles perfect doen, hard werken, jezelf klein houden, jezelf belangrijk maken, anderen een plezier  doen, sterk zijn, de beste zijn…..

Zucht…… nou doe ik het weer!

Je kent ze wel, van die oude patronen, van die oude gewoontes die te pas en te onpas de kop opsteken. Je weet wel dat het eigenlijk niet handig is en toch overkomt het je steeds weer. Misschien herken je er een paar hierboven of misschien komt er een andere in je op.

Van die oude gewoontes waar je ooit iets aan had en nu al lang niet meer. Je bent veranderd en eigenlijk heb je deze vastgeroeste patronen niet meer nodig. En toch komen ze zo onverwachts en hardnekkig nog om de hoek kijken. Ook regelmatig best wel irritant.

Tijd om afscheid te nemen dus.

Alleen… hoe doe je dat?

De allereerste kleine stap is om je bewust worden van deze patronen. Te begrijpen dat ze ooit functioneel waren ook al kun je je dat niet eens meer herinneren. En te beslissen dat deze gewoonte nu niet meer nodig is en ook niet meer hoeft. Tijd voor een gesprekje met dit oude patroon.

Dag lief oud patroon.

Ik weet dat je goed voor me wilt zorgen en dat als ik alles blijf doen zoals ik dat deed, dat jij dan tevreden bent en denkt dat ik veilig ben.
En weet je, lief oud patroon, ik ben allang veilig. Ik ben heel goed in staat om voor mezelf te zorgen. Dank je wel dat je me zo geholpen hebt en dat je er voor me was toen ik je nodig had.

Het gaat goed met me. Ik weet ondertussen dat ik heel veel kan en dat als er iets niet helemaal gaat zoals ik had gehoopt dat ik aan het groeien ben. Eigenlijk kan het nooit fout gaan, hooguit anders dan ik dacht.
Dus dank je wel oud patroon, je hebt me goed geholpen toen het nodig was. En nu kies ik voor een volgende stap. Voor een nieuwe weg. Een weg waarbij ik in plaats van de perfecte IK de lerende IK ben. Waarbij ik trots ben op wie ik ben en steeds meer ben wie ik wil zijn. Ik ben de beste versie van mezelf. Precies goed.

Dus….
Dag lief oud patroon. Het ga je goed.

Wil jij je oude patronen loslaten en je nieuwe ik zien groeien?

Ga dan samen met ons op reis in januari en zie hoe 2019 jou jaar mag worden.