Het microdoseren van psilocybine is een trend die tegenwoordig moeilijk te missen is. De psychedelische stof die van nature voorkomt in paddo’s heeft genezende effecten op een aantal geestelijke gezondheidsproblemen en een gunstige invloed op de geest van gezonde mensen. Toen ik meer hoorde over het microdoseren van psychedelica, werd ik nieuwsgierig. Nadat ik door boeken en talloze websites had gebladerd, had ik genoeg informatie verzameld om me bereid te voelen het uit te proberen – en het was een van de beste en meest diepgaande ervaringen van mijn leven.

Ik volgde het standaardprotocol van één dag wel, twee dagen vrij en deed dat ongeveer vier weken lang, oftewel ik nam in totaal twaalf doses psilocybine. Als je het met aandacht doet, kan microdosering ons leven echt ten goede beïnvloeden. Het is echter moeilijk om tot alomvattende richtlijnen te komen. Om u de vervelende zoektocht naar hulpmiddelen en bruikbaar advies te besparen, volgen hier daarom vijf tips die mij hebben geholpen het meeste uit mijn microdoseringscyclus te halen.

 

1. Stel een intentie vast

Wanneer u aan uw microdoseringstraject begint, is het belangrijk om een intentie te stellen. Vraag jezelf af: wat hoop je te bereiken met deze ervaring? Is er iets dat je graag zou willen veranderen, zoals ongezonde gewoonten, je mindset, je humeur? Schrijf de antwoorden op deze vragen op en raadpleeg deze regelmatig tijdens uw microdoseringscyclus. Psilocybine is een krachtige stof die helpt bij het creëren van nieuwe neurale paden, dat wil zeggen het veranderen van diepgewortelde gedragspatronen en beperkende denkwijzen. Dit is je kans om je blokkades en beperkende overtuigingen te overwinnen en het proces van het implementeren van krachtige mantra’s en nieuwe, gezonde routines te versnellen. Voor mij was het doen van innerlijk kindwerk en het verwerken van hechtingswonden mijn voornaamste focus. In de loop van mijn microdoseringscyclus van vier weken zorgde ik ervoor dat ik één keer per week mijn voornemen doorlas en eventuele nieuwe inzichten toevoegde. Een andere optie zou natuurlijk zijn om met een therapeut te werken, vooral als je een diepgeworteld trauma of andere geestelijke gezondheidsproblemen hebt. In dat geval raad ik je aan een professional te raadplegen voordat je aan je microdoseringscyclus begint.

2. Ontwikkel een ochtendroutine

De microdosis moet ‘s ochtends op een lege maag worden ingenomen. Dit is de perfecte gelegenheid om je paddo-ervaring te integreren in een ochtendroutine, waardoor je ook dagelijks verbinding kunt maken met je intentie. Ik zou mediteren, een dagboek bijhouden of vrij schrijven, en wat lichte bewegingen zoals wandelen of yoga aanbevelen als kleine maar krachtige hulpmiddelen in je ochtendroutine. Ik nam mijn microdosis voordat ik wat dagboekaanwijzingen en een meditatie deed van To Be Magnetic, een platform voor zelfontwikkeling en manifestatie. Maar je kunt ook veel gratis dagboekoefeningen en meditaties online vinden. The Dose biedt een gratis microdoseringsgids.

Na het mediteren en het bijhouden van een dagboek, nam ik meestal een gezond, voedzaam ontbijt, deed wat werk (ik ben een dichter en fictieschrijver – de microdosering liet mijn creativiteit echt de vrije loop) en ging daarna aan de slag voor die dag of ging wandelen . Een rustige, doelgerichte ochtendroutine zorgt voor een ideale start van de dag en zal je helpen de voordelen van psilocybine optimaal te benutten door je te concentreren op je innerlijke werk. Door mijn eigen ervaring kon ik door angsten en onzekerheden heen werken en bevrijding en innerlijke rust vinden. De innerlijke kindmeditaties die ik gebruikte voelden dieper en genezender, en ik kon de lagen van moeilijke emoties uit het verleden sneller kwijt dan wanneer ik niet microdoseerde. Ik wil echter benadrukken dat het tijd kost om uw zelfzorghulpmiddelen en -routines te oefenen en te internaliseren. Geef jezelf genade en wees geduldig.

 

3. Breng tijd door in de natuur

Probeer elke dag minstens een half uur je telefoon neer te leggen en contact te maken met de natuur, of langer als je daar zin in hebt en er tijd voor hebt. Ik hield ervan om een wandeling door het bos te maken en de diepe en heldere tinten groen te bewonderen alsof het voor de eerste keer was, of om tijd door te brengen op het strand en te luisteren naar het rustgevende geklots van de golven. Psilocybine zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met de natuur en helpt je een gevoel van innerlijke rust te ontwikkelen dat buitenshuis wordt versterkt. Ik merkte dat ik minder de drang had om gedachteloos door sociale media te scrollen om eventuele negatieve emoties of verveling te verdoven. In plaats daarvan ging ik naar buiten, haalde diep adem en liet me verfrissen door de natuur. Op die manier kon ik met nieuwe energie en frisse creativiteit weer aan het werk gaan.

Een ander voordeel van de paddenstoelen is dat ze je aanmoedigen om in het moment te leven. Ik merkte minder de drang om voortdurend mijn telefoon te pakken en elke ‘Instagram-waardige’ plek of gebeurtenis op te nemen of te fotograferen en besloot in plaats daarvan de wereld door de lens van mijn eigen ogen te bekijken, het nu te koesteren en ervan te genieten. Ik heb zeker een paar kiekjes gemaakt, maar pas nadat ik echt de schoonheid en sfeer van het moment had opgeslorpt. En ik bedoel, serieus, hoe vaak kijken we terug via onze talloze foto’s op onze telefoons? Ik merk dat mijn meest geliefde herinneringen veilig in mijn hersenen zijn opgeslagen en dat geen enkele foto op aarde deze ooit volledig kan vastleggen.

M. Daarom zou ik je willen aanmoedigen om hetzelfde te proberen.

 

4. Niet mengen met alcohol of andere drugs

Ik had gelezen dat alcohol en psilocybine je hersenen in verschillende richtingen trekken, en dat je die twee niet moet vermengen. Psilocybine maakt je zelfbewuster, geeft een gevoel van verbondenheid en liefde en verhoogt je zintuigen. Alcohol daarentegen doet precies het tegenovergestelde: je wordt er gevoelloos en minder gevoelig van. Daarom zul je je tijdens je microdoseringscyclus waarschijnlijk niet zo goed voelen als je alcohol drinkt. Op een dag probeerde ik een glas wijn, en hoewel het niet veel was, voelde ik de effecten van de alcohol die de dosis psilocybine die ik de dag ervoor had ingenomen, verdoofde. Mijn hoofd tolde meer dan normaal en ik had het gevoel dat liefdevolle, opgetogen gevoel dat ik kreeg van de microdosis te missen. In de toekomst dronk ik tijdens mijn microdoseringstraject slechts drie minidrankjes op de dagen zonder dosis, en dat voelde prima, hoewel ik de alcohol niet nodig had. Over het geheel genomen was dit een zeer diepgaande verandering voor mij, aangezien ik normaal gesproken minstens drie of vier glazen wijn per week dronk – meestal bij het avondeten, om te ontspannen en even uit te rusten van het werk. Tijdens het microdoseren kon ik tot rust komen en de balans vinden tussen werk en vrije tijd zonder verdoofd te raken. Ik was verrast om te zien hoe lang dit effect aanhield na het beëindigen van mijn microdoseringscyclus. Nu, ruim een half jaar later, is mijn alcoholgebruik nog steeds aanzienlijk lager en geniet ik niet meer van het gevoel dronken te zijn. In plaats van te drinken, doe ik liever bewuste activiteiten, en ik ben erg blij met deze langdurige verandering.

5. Houd een dagboek bij over uw ervaringen

Als het bijhouden van een dagboek nog geen onderdeel is van je ochtend- of avondroutine, raad ik je aan om elke dag van je microdoseringscyclus op zijn minst een paar punten op te schrijven over je ervaringen. Denk na over de impact die de microdosis op u had op de dag dat u hem innam: houd uw humeur bij, eventuele emoties die naar boven kwamen en nieuwe inzichten over uw intentie. Denk vervolgens de volgende twee dagen waarop u de psilocybine niet inneemt, na over deze vragen: kunt u nog steeds de effecten van de microdosis voelen? Hoe beïnvloedt het je humeur? Voel je je anders dan de dag ervoor? Heeft u doorbraken of inzichten gehad die u graag wilt opschrijven?

Probeer u aan dit microdoseringsdagboek te houden, omdat het u zal helpen uw ervaring gaandeweg en aan het einde van de cyclus te evalueren. Je wilt zeker weten wat je hebt bereikt tijdens je microdoseringstraject. Voor mij betekende het elke dag meer gemak en vreugde vinden, meer spirituele verbinding, minder angst en angst, trauma uit het verleden loslaten, opwinding over de toekomst en, belangrijker nog, vertrouwen in mezelf. De voordelen die ik uit deze reis heb gehaald, waren diepgaand. Hoewel de uitkomsten voor iedereen anders zullen zijn, zul je zeker baanbrekende inzichten krijgen als je microdoseert volgens deze vijf tips. Last but not least wil ik echter benadrukken dat consistent blijven in je innerlijke werk en zelfzorgrituelen altijd belangrijker zal zijn dan welke supplementen of stoffen dan ook – psilocybine kan geen wonderen verrichten, maar het kan je wel ondersteunen op je reis naar een beter leven. bewust en gezond leven.